Legenda ursitoare copii

In cele ce urmeaza vom vorbi despre aceasta legenda ursitoare copii, si despre faptul ca acestea au un corespondent si in zilele noastre reprezentate de aceste ursitoare de botez, ce sunt invitate de majoritatea parintilor, pentru a face atmosfera la botezul celui mic, si pentru a oferi invitatilor clipe cat se poate de frumoase.

Referitor la mitologia romaneasca despre aceste ursitoare, vorbind de legenda, se poate spune ca este o fiinta imaginara, despre care se stie ca are darul de a hotara soarta omului, inca de la nasterea acestuia. La noi aceast alegenda a provenit din mitologia greaca, unde ursitoarele aveau un corespondent si erau numite moirae.

Conform traditiei despre aceste ursitoare se poate spune ca sunt trei femei, si sunt considerate a fi inlocuitoare de mame. Acestea sunt spirite ce pot fi auzite cateodata, dar nu pot fi vazute niciodata. Acestea apar noaptea la poarta casei unde tocmai sa nascut un prunc pentru a prezice soarta acestuia. Astfel despre aceasta legenta ursitoare copii se poate spune ca are o istorie indelungata in ceea ce priveste mitologia romaneasca. In trecut se credea ca aceste ursitoare au puterea de a hotara soarta celor nou nascuti, iar in zilele noastre in unele zone din tara noastra inca se mai pastreaza aceasta credinta. In Dobrogea se spune ca aceste ursitoare copii au grija de acestia si dupa nasterea los, si le sunt alaturi, si mama si nasa inca pregatesc o masa mare si bogata pentru ca cele trei ursitoare sa se poata ospata, si pentru a-l ajuta pe bebelus pe viitor, si sa ii asigure un destin usor. Si in alte tari mai prospera aceasta legenda, si credinta in putetile magice ale acestor trei surori, iar in Grecia acestea erau asociate cu Zeus, ce statea pe Muntele Olimp. Despre ursitoare se spunea ca sunt fiicele lui Zeus si ale zeitei Hera.

Aceasta este legenda acestor ursitoare de copii, iar in cazul in care doriti ca acestea sa fie prezente si la botezul copilului dumneavoastra puteti apela la aceste ursitoare copii moderne, care isi pot oferi serviciile contra cost. Ele vor veni la petrecerea de botez, si vor asigura bunadispozitie, la un spectacol de aproximativ jumatate de ora.