Legende despre zane ursitoare

Aceste zane ursitoare erau considerate in povesti si in legende zane ce veneau in noptile fara sot pentru a hotara sortile nou nascutilor. Legendele spun ca traditiile si obiceiurile acestor zane ursitoare erau in functie de zona. Astfel in Transilvania, legendele spun ca, pentru fi ingaduitoare cu soarta nou nascutului, zanele ursitoare trebuiau sa gaseasca in camera acestuia paine, sare si un caier de lana. Pentru a se convinge daca zanele ursitoare au fost la prunci lor parinti cerneau faina pe jos, si acestea lasau urme pe podea daca isi faceau aparitia.

Insa in celelalte zone ale tari Moldova, Banat, Tara Romaneasca se pregatea pentru aceste zane ursitoare paine, vin, gaini si trei banuti. In Bucovina traditia era diferita si se spune ca o maosa punea o lumina de veghe aceasta multumindu-le pe zanele ursitoare care ii urseau nou nascutului doar lucruri bune in viata. Povestile si legendele spun ca parinti trebuiau sa fie opt zile dupa nasterea bebelusului foarte fericiti pentru ca daca erau tristi, amaraciunea si supararea se transmitea zanelor ursitoare care urseau un destin trist noului nascut.

Aceste zane ursitoare se numeau Ursitoarea care era cea mai mare si care tinea furca si fusul, apoi Soarta care prezicea destinul, si cea din urma Moartea care urzea firul vieti.

Dar in vremurile noastre au aparut zane ursitoare moderne, ce vin la botezul bebelusului si fac ca acesta sa fie un moment unic si de neuitat. Zanele ursitoare din vremurile noastre isi fac aparitia in mijlocul petreceri bebelusului si ureaza acestuia foarte multa intelepciune, iubire si mult noroc.

Aceste zane ursitoare moderne transforma petrecerea de botez intr-o atmosfera plina de emotie si magica prin spectacolul pe care il ofera cu urari pline de versuri din povesti adaptate realitati din zilele noastre. Zanele ursitoare din zilele noastre sunt reprezentate de actrite foarte talentate si experimentate ce fac ca aceste petreceri de botez sa fie apropiate de legendele ursitoarelor de altadata.

Zanele ursitoare vor ura bebeluslui doar de bine, si vor presara drumul acestuia doar cu cele mai frumoase ganduri, cu o viata plina de impliniri, fericire si foarte multa iubire.