Mituri despre ursitoare botez

ursitoare botezAceste ursitoare botez sunt zane care vin in noptile fara sot pentru a decide soarta nou nascutului. Aceasta traditie a ursitoarei de botez difera de zona. In Transilvania, legendele spun ca,  pentru a fi binevoitoare , ursitoarele trebuie sa gaseasca in  camera bebelusului, un caier de lana, paine, sare. Se spune ca acestea erau usor pacalite pentru ca parinti daca doreau sa se convinga ca ursitoarele au fost la pruncul lor, cerneau faina pe jos, si se vedeau urmele pe podea daca isi faceau aparitia.

In Tara Romaneasca, Moldova si Banat se pregatea o cina pentru aceste ursitoare botez cu paine , vin, gaini si trei banuti. In Bucovina, se spune ca moasa punea o lumina de vege aceasta fiind suficinta pentru a le multumi pe ursitoare, care ii urzeau nou nascutului o soarta si o viata cat mai buna. Legendele spun ca parinti trebuiau sa fie 8 zile dupa nastere, foarte bucurosi, deorece daca erau trisit si amarati , tristetea lor se transmitea si la ursitoare, iar acestea vor preziceau un destin trist noului nascut.

Dupa vechile legende aceste ursitoare botez se numeau Ursitoarea ( aceasta este cea mai mare dintre ele, ceea care tine furca si fusul), Soarta ( aceasta prezice destinul), si Moartea ( care urzeste firul vieti ).

In zilele noastre au aparut ursitoare botez moderne, care fac ca botezul bebelusului sa fie unul de neuitat. Aceste ursitoare botez isi fac aparitia in mijlocul botezului si transforma petrecerea intr-o adevarata si veritabila poveste unica ce ureaza noului nascut, iubire, intelepciune si noroc. Ursitoarele de botez moderne sunt pline de emotii pozitive, magice si pline de viata, gata sa aduca  la petrecerea bebelusului dumneavostra numai buna dispozitie prin spectacolul pe care il ofera, plin de versuri, bun simt si povesti autentice. Ursitoarele de botez moderne sunt actrite talentate care datorita experientei si gandurilor pozitive pot face ca petrecerea bebelusului dumneavoastra sa fie una de neuitat.

Aceste ursitoare botez vor ura noului nascut numai de bine, iar datorita puterilor magice si gandurilor curate si bune vor presara drumul noului nascut cu cele mai frumoase urari si ganduri dar va vor face si dumeneavoastra o petrecere unica si de neuitat.