Povesti nemuritoare cu ursitoare de poveste

Aceste ursitoare de poveste sunt fiinte angelice, eterice si magice care locuiesc in padure, in apa, chiar si in aer. Acestea sunt spirite ale naturi care nu pot fi vazute si auzite decat uneori si doar cu voia lor. Ursitoarele de poveste sunt trei si coboara pe pamant pe razele de luna pentru a ursi nou-nascutilor o soarta cat mai buna si mult noroc in viata. Aceste zane ursitoare au menirea de a prezice viitorul si de a schimba destinele, urzind fiecarui prunc o viata minunata de poveste.

Insa pentru a primi o soarta buna aceste ursitoare de botez trebuiau asteptate cu diferite lucruri atunci cand isi faceau aparitia. Oameni trebuiau sa le astepte pe acestea cu mese foarte bogate pline cu diferite bunatati. Legendele spun ca in Moldova aceste ursitoare de poveste erau asteptate cu farfurii pline cu ingrediente din care se prepara mancarea. In zona Transilvaniei ursitoarele de botez erau asteptate cu vin, apa, seminte, prajituri, paine, colaci, bani si alte obiecte. Insa legendele spun ca ursitoarele de botez erau cel mai bine asteptate in zona Olteniei, deoarece acestia le asteptau  cu foarte multe daruri si cu o masa plina cu toate bunatatile: paine, sare, zahar, busuioc, ceapa, tuica, bani si un stergar de lana. Sub masa acestia puneau o galeata de apa proaspata rece, apa in care copilul era scaldat a doua zi.

Urarile acestora pentru nou-nascut erau diferite: intaia dintre ursitoare ii ura acestuia multa iubire si frumusete, cea de-a doua curaj, intelepciune si multa bogatie, iar cea de-a treia ura micutului sanatate si foarte mult noroc in viata.

Atunci cand sunt invitate si asteptate cu mult drag in acel loc, aceste ursitoare de poveste ii lasa pe oameni sa le vada si sa le auda. In zilele noastre,  aceste ursitoare de poveste sunt reprezentate de actrite foarte talentate care vin la petrecerile de botez aducand cu ele daruri foarte pretioase si frumoase pentru micutul botezat. Acestea vin la petrecerile de botez ale micutilor unde sunt invitate  cu mare placere si fac un spectacol de neuitat ce aduce aminte de basmele din cartile de povesti.