Totul despre ursitoare botez

ursitoare botezSe stie faptul ca aceste ursitoare botez sunt cele care prezic destinul omului inca de la nastere. Acest mit al ursitoarelor de botez a fost preluat din mitologia greaca de multe civilizatii si culturi, printre care si cea romaneasca. Se spune ca in mitologia greaca aceste ursitoare de botez sunt ficele lui Zeus si ale zeitei Themis.Atunci cand se nastea un copil acestea controlau destinul fiecarei persoane pana in momentul nasteri.  In mitologia greaca aceste ursitoare de botez purtau numele de Moirae. Cuvantul insemnand in limba greaca parte a unui intreg.

Fiind trei aceste ursitoare formau un intreg ce era destinul muritorilor de rand. In traditia greaca nimeni nu se opunea destinului prezis de catre aceste ursitoare. Legendele spun ca aceste ursitoare erau foarte capricioase si controlau controlau sortile oamenilor dupa bunul lor plac. Acestea erau surori si aveau fiecare in parte misiunile lor in a hotara sortile oamenilor de rand. Cea mai mare dintre ele fiind Ursitoarea care tinea intr-o mana o furca, iar in cealalta fusul care il invartea simbolizand viata. Sora mijlocie era Soarta care torcea firul. Iar cea mai mica dintre surori era Moartea care taia firul cand dorea. Numele celor trei in mitologia greaca erau: cea mare Clotho, mijlocia Lachesis si cea mica Atropos.

Insa se spune ca cea mai puternica si importanta ursitoare era cea mijlocie, deoarece aceasta detinea virtutea, frumusetea si intelepciunea oamneilor. Tot in legendele grecesti se precizeaza ca acestea isi faceau aparitia dupa ce treceau trei nopti in momentul nasteri copilului. Dar in alte legende se spune ca acestea isi faceau aparitia in a saptea noapte de la nasterea copilui.

In zilele noastre aceste ursitoare botez sunt reprezentate de actrite de teatru foarte talentate care isi fac aparitia la petrecerea de botez a noului nascut facand un spectacol inedit, menit sa ii binedispuna pe invitatii prezenti la petrecere. Acestea sunt imbracate asemanator ursitoarelor din mitologie, si fac diferite urari copilui ce sunt inspirate din traditiile vechii, adaptate realitati zilelor noastre. Spectacolele facute de aceste ursitoare botez fac ca petrecerea sa fie una plina de umor si binedispozitie, deoarece se creeaza momente speciale de care invitati prezenti la petrecere nu le vor uita prea curand.